Portfolio Blijsie Audiovisueel

 

Gepubliceerd op 10 feb. 2015

Op 11 oktober 2014 was het de internationale dag van de palliatieve zorg, een mooie gelegenheid om met de camera een hospice eens van binnen te bekijken. Het resultaat is een opvallende reportage over het Harderwijkse hospice Jasmijn.

Gepubliceerd op 6 jul. 2015

Voor iedereen die op vakantie gaat en zijn huisdier goed verzorgd achter wil laten, is dierenopvangcentrum de Ark in Harderwijk een prima adres.

Voor de goede zorg van uw huisdier is AnimalCare een uitstekend adres. Deze pilot moet een vervolg krijgen richting een aantal informatieve tv-programma’s over de zorg rondom uw huisdier.

In het kader van “VertelMeJeVerhaal” had ik een gesprek met de IJmuidenaar Arie Wolfert.

Liane Wolfert heeft een zeer openhartig gesprek met topvoetballer Hakim Ziyech. Hij vertelt over zijn moeilijke jeugd, met een vroeg overleden vader en een periode met foute vrienden, die hem tot foute dingen aanzetten. Zijn moeder en broer hebben hem uiteindelijk voor de keuze gesteld  wat betreft zijn toekomst. Hij heeft uiteindelijk de juiste beslissing genomen en ging uiteindelijk serieus aan de slag met zijn voetbalcarriere.

Het Harderwijkse muziekpodium Estrado is een alom bekend trefpunt voor iedereen, die het muziek maken en naar muziek luisteren een warm hart toedraagt. In het weekend treden in de grote benedenzaal gerenommeerde artiesten op uit diverse muziekstromingen, Zo traden onlangs Thijs van Leer (Focus) Jan Akkerman en de Animals & Friends (de Engelse legendarische band uit de sixties) op. In de week zijn er vele activiteiten, zoals koorzang, dans en bands, die hier hun oefenlocatie hebben, Ook een zeer bekende Salsa dansschool heeft in Estrado haar thuisbasis.”

De Harderwijkse Houtwalgarage staat bekend als de mooiste ondergrondse parkeergarage van Nederland.
Ik volgde met de camera het hele bouwproces.

Gepubliceerd op 17 feb. 2017

Het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal verrichtte op 7 januari 2017 de eerste operatie in een van de 6 hypermoderne nieuwe operatiekamers. Het nieuwe luchtrbehandelingssysteem Opragon
is in alle opersatiekamers toegepast.Ook werd tegelijkertijd
de nieuwe CSA ( Centrale Sterilisatie Afdeling) in gebruik genomen. Met mijn mijn camera mocht ik een kijkje nemen in dit bijzondere nieuwe complex, wat een grote aanwinst is voor de gezondheidszorg in de regio.
Categorie

Als je gehoor minder wordt en je de hoge tonen en gesprekken begint te missen is, het echt tijd om een audicien te bezoeken. SOH is een bedrijf dat uw bestaande hoortoestellen kan optimaliseren, maar u ook de meeste uitgebreide keuze aan hoortoestellen kan aanbieden, wat menig bedrijf van de tv reclames niet kan. Daarnaast biedt zij u een zeer uitgebreide proefperiode aan, waarin u  uw hoortoestel in uw eigen omgeving kan uitproberen.

Multiple Sclerose, staat voor meerdere verhardingen in je zenuwstelsel. Dit zijn ontstekingen, die op een MRI-scan als witte plekken(plaques) te zien zijn. Ms heeft vele gezichten en geen patiënt is gelijk. Blijven bewegen is ook een belangrijke boodschap, die zeker ook voor mensen met MS geldt. In deze video ben ik in gesprek met diverse patiënten en blik vooruit naar de toekomst.

Er zijn zo’n 260.000 mensen met een vorm van dementie. Iedere dag komen er vier nieuwe patiënten bij. Annette van Dijk interviewde op integere wijze zes echtparen met een partner met dementie. Het blijkt uit de vele gesprekken dat vooral de periode vóór de diagnose heel lastig is geweest, met veel ruzie en spanningen. Dit videodocument zal voor iedereen die iets met deze ziekte te maken heeft (gehad) heel herkenbaar zijn, …een lach en een traan zijn ook in dit bijzondere document aanwezig.

Actrice en journaliste Martine van Os verkent de wereld van MS.
Een veelzijdig document met veel info en verrassende en ontroerende ontmoetingen.
Deze film uit 2000 is nog steeds zeer actueel en geeft een boeiende kijk op wat MS voor impact kan hebben op het leven van elke dag.

De jonge onderneemster Leyla Var heeft in het najaar van 2016 een nieuw bedrijf
geopend op het gebied van laserontharing. Met haar nieuwe laserapparaat de Soprano-ice laser
probeert gaat ze de markt op. Deze infomercial moet haar daarbij een handje helpen

Gepubliceerd op 15 jul. 2016

Harderwijk heeft het Dolfinarium, maar sinds kort ook Patrick Visser. De 36 jarige in Zoeterwoude woonachtige Visser verblijft 2 dagen in de week in Harderwijk om zijn kunsten te vertonen.
Op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf Reukema heeft hij al enige tijd een werkplek waar hij met slijptol en lasapparaat van afvalmatariaal bijzondere kunstwerken maakt. Patrick is een echte autodidact, die een aantal jaren geleden bij toeval een lasapparaat in handen kreeg en zo maar allelei dieren in elkaar begon te knutselen, die als je kijkt naar de anatomie en uitstraling zo bijzonder zijn, dat je er onmogelijk om heen kan. Hij begon met het maken van kleine dingen, zoals een libelle, maar langzamerhand werden de objecten zo gigantisch, dat ze met een kraan vervoerd moesten worden. Hij noemt zelf zijn werk Junkart. We volgden Patrick enkele weken met de camera tijdens het bouwen van een majestueus hert.

Mantelkring interview Joke Alberts. Joke is vanaf 29 oktober 1987 mantelzorger van Koos. Na zijn zware auto-ongeluk stond hun leven op z’n kop. Na een lange weg van revalidatie klom Koos met behulp van haar weer uit het dal. Haar verhaal getuigt van veel liefde en geloof in beter. Zelf heeft Joke ook haar leven weer op de rit en zorgt zij nu prima voor zichzelf door ook haar eigen dingen te blijven doen. Zo houdt zij energie over voor de verzorging van Koos.

De 55 jarige Marianne Karssen werkt al zo’n 30 jaar bij het 127 jaar oude bedrijf Wuestman, gespecialiseerd in kantoorinzicht etc.Marianne vertelt haar verhaal.

Marcel Vos, is een ondernemer pur sang. Door de toenemende vergrijzing hebben steeds meer bemiddelde ouderen de mogelijkheid om erop uit te gaan, maar dan onder hun voorwaarden. Vanuit deze gedachte kocht Marcel een luxe volkswagenbus en toert daar nu mee door Nederland richting Soldaat van Oranje, de Maasvlakte, Hindelopen etc

 

Joost Fraanje was in februari 2017 gast in de talkshow  “Harderwijk maakt het” Als directeur van Broekhuis Harderwijk steunt  hij ook veel maatschappelijke en ondernemersorganisaties. Voor deze talkshow maakten we een korte impressie van zijn bedrijf,

Voor iedere vrouw, die het thuis zitten beu is en toe is aan een positieve draait in haar leven, is “De tafel van één” wellicht de oplossing richting vrijwillgerswerk, een nieuwe baan en meer sociale kontakten. Pak die kans en meld je aan bij de gemeente.

Informeer naar de mogelijkheden

– Corporate video lang
– Bedrijfsprofiel kort (bv voor internet)
– Verslag event / aftermovie
– Promotiefilm
– Instructiefilm (bv. Voor onderwijs)
– VertelMeJeVerhaal

Neem contact op