Hakim Ziyech vertelt openhartig over zijn jeugd

Liane Wolfert heeft een zeer openhartig gesprek met topvoetballer Hakim Ziyech. Hij vertelt over zijn moeilijke jeugd, met een vroeg overleden vader en een periode met foute vrienden, die hem tot foute dingen aanzetten.

Zijn moeder en broer hebben hem uiteindelijk voor de keuze gesteld wat betreft zijn toekomst. Hij heeft uiteindelijk de juiste beslissing genomen en ging uiteindelijk serieus aan de slag met zijn voetbalcarriere.

InteraktContour sluit per 1 juni gedwongen twee dagbestedingen voor NAH patiënten. (mensen met niet aangeboren hersenletsel) Vanwege knellende en niet werkbare voorwaarden van een aantal gemeente in en rondom de Veluwe kan deze gespecialiseerde zorgaanbieder niet in de aanbesteding stappen. Met als gevolg dat binnenkort hun 102 cliënten met een niet aangeboren hersenletsel thuis komen te zitten. En dat is een regelrecht ramp. Hier ligt een dringende oproep voor de betrokken zeven gemeenten om de voorwaarden van de aanbesteding nogmaals tegen het licht te houden, zodat IntertaktContour op een verantwoorde manier hun zorg aan deze kwetsbare groep kan blijven geven. Gemeente Harderwijk wordt ook wakker! Dit kan echt niet!

 

De betekenis voor de Harderwijkse samenleving van het Burger Weeshuis is niet bij iedereen bekend. Deze interessante video geeft op veel vragen een antwoord.

Patrick Visser en de geboorte van een hert

Harderwijk heeft het Dolfinarium, maar sinds kort ook Patrick Visser. De 36 jarige in Zoeterwoude woonachtige Visser verblijft 2 dagen in de week in Harderwijk om zijn kunsten te vertonen.

Op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf Reukema heeft hij al enige tijd een werkplek waar hij met slijptol en lasapparaat van afvalmatariaal bijzondere kunstwerken maakt.

Patrick is een echte autodidact, die een aantal jaren geleden bij toeval een lasapparaat in handen kreeg en zo maar allelei dieren in elkaar begon te knutselen, die als je kijkt naar de anatomie en uitstraling zo bijzonder zijn, dat je er onmogelijk om heen kan.

Hij begon met het maken van kleine dingen, zoals een libelle, maar langzamerhand werden de objecten zo gigantisch, dat ze met een kraan vervoerd moesten worden. Hij noemt zelf zijn werk Junkart. We volgden Patrick enkele weken met de camera tijdens het bouwen van een majestueus hert.

Jasmijn, een beeld van een hospice

Op 11 oktober 2014 was het de internationale dag van de palliatieve zorg, een mooie gelegenheid om met de camera een hospice eens van binnen te bekijken. Het resultaat is een opvallende reportage over het Harderwijkse hospice Jasmijn.

Dementie en wat nu?

Er zijn zo’n 260.000 mensen met een vorm van dementie. Iedere dag komen er vier nieuwe patiënten bij. Annette van Dijk interviewde op integere wijze zes echtparen met een partner met dementie. Het blijkt uit de vele gesprekken dat vooral de periode vóór de diagnose heel lastig is geweest, met veel ruzie en spanningen. Dit videodocument zal voor iedereen die iets met deze ziekte te maken heeft (gehad) heel herkenbaar zijn, …een lach en een traan zijn ook in dit bijzondere document aanwezig.

Op de bank met…een gesprek over armoede en schulden

Patrick Wittebrood werkt als gerechtsdeurwaarder en geeft vanuit zijn dagelijkse werkzaamheden en ervaring inhoud aan de term signaleren. In de serie ‘Op de bank met …’ van De Nieuwe Standaard Harderwijk, kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar financiële zelfredzaamheid. We willen wat verborgen is bespreekbaar maken en doen dat in tweegesprek met ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, mensen werkzaam in de schuldhulpdienstverlening en werkgevers.

 

 

Harderwijkse biljartvereniging DOS bestaat volgend jaar (2021) 50 jaar. Voorzitter Jules Fikkers leidt ons rond in zijn cluppie. Voor echte gezelligheid en een wedstrijdje spelen kan je prima bij deze bijna 50 jaar oude club terecht.

Dierenpension De Ark Harderwijk

Voor iedereen die op vakantie gaat en zijn huisdier goed verzorgd achter wil laten, is dierenopvangcentrum de Ark in Harderwijk een prima adres.

AnimalCare

Voor de goede zorg van uw huisdier is AnimalCare een uitstekend adres. Deze pilot moet een vervolg krijgen richting een aantal informatieve tv-programma’s over de zorg rondom uw huisdier.

LaVar, laserontharing Master

De jonge onderneemster Leyla Var heeft in het najaar van 2016 een nieuw bedrijf geopend op het gebied van laserontharing. Met haar nieuwe laserapparaat de Soprano-ice laser probeert gaat ze de markt op.
Deze infomercial moet haar daarbij een handje helpen.

Interview met Joke Krommenhoek mantelzorger van Koos Alberts

Mantelkring interview Joke Alberts. Joke is vanaf 29 oktober 1987 mantelzorger van Koos. Na zijn zware auto-ongeluk stond hun leven op z’n kop. Na een lange weg van revalidatie klom Koos met behulp van haar weer uit het dal.

Haar verhaal getuigt van veel liefde en geloof in beter. Zelf heeft Joke ook haar leven weer op de rit en zorgt zij nu prima voor zichzelf door ook haar eigen dingen te blijven doen. Zo houdt zij energie over voor de verzorging van Koos.noemt zelf zijn werk Junkart. We volgden Patrick enkele weken met de camera tijdens het bouwen van een majestueus hert.

Muziekpodium Harderwijk

Het Harderwijkse muziekpodium Estrado is een alom bekend trefpunt voor iedereen, die het muziek maken en naar muziek luisteren een warm hart toedraagt. In het weekend treden in de grote benedenzaal gerenommeerde artiesten op uit diverse muziekstromingen.

Zo traden onlangs Thijs van Leer (Focus) Jan Akkerman en de Animals & Friends (de Engelse legendarische band uit de sixties) op. In de week zijn er vele activiteiten, zoals koorzang, dans en bands, die hier hun oefenlocatie hebben, Ook een zeer bekende Salsa dansschool heeft in Estrado haar thuisbasis.”

Wuestman Harderwijk

De 55 jarige Marianne Karssen werkt al zo’n 30 jaar bij het 127 jaar oude bedrijf Wuestman, gespecialiseerd in kantoorinzicht etc.Marianne vertelt haar verhaal.

Bouw Houtwalgarage Harderwijk

De Harderwijkse Houtwalgarage staat bekend als de mooiste ondergrondse parkeergarage van Nederland.
Ik volgde met de camera het hele bouwproces.

Marcel Vos

Marcel Vos, is een ondernemer pur sang. Door de toenemende vergrijzing hebben steeds meer bemiddelde ouderen de mogelijkheid om erop uit te gaan, maar dan onder hun voorwaarden.

Vanuit deze gedachte kocht Marcel een luxe volkswagenbus en toert daar nu mee door Nederland richting Soldaat van Oranje, de Maasvlakte, Hindelopen etc

Een inkijk in het unieke operatiecomplex het St Jansdal

Het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal verrichtte op 7 januari 2017 de eerste operatie in een van de 6 hypermoderne nieuwe operatiekamers. Het nieuwe luchtrbehandelingssysteem Opragon is in alle opersatiekamers toegepast.

Ook werd tegelijkertijd de nieuwe CSA ( Centrale Sterilisatie Afdeling) in gebruik genomen. Met mijn mijn camera mocht ik een kijkje nemen in dit bijzondere nieuwe complex, wat een grote aanwinst is voor de gezondheidszorg in de regio.

Op de bank met…een gesprek over armoede en schulden

Samantha is een jonge vrouw, die bijna dreigt te bezwijken onder haar grote schuldenlast. Ze zwijgt daar ook over en zelfs haar beste vrienden en ouders weten van niets. De schuldhulpverlening en met name de bewindvoering maken haar het leven er niet makkelijker op.

Second Opinion Hoortoestellen

Als je gehoor minder wordt en je de hoge tonen en gesprekken begint te missen is, het echt tijd om een audicien te bezoeken.

SOH is een bedrijf dat uw bestaande hoortoestellen kan optimaliseren, maar u ook de meeste uitgebreide keuze aan hoortoestellen kan aanbieden, wat menig bedrijf van de tv reclames niet kan.

Daarnaast biedt zij u een zeer uitgebreide proefperiode aan, waarin u uw hoortoestel in uw eigen omgeving kan uitproberen.

In gesprek met Arie Wolfert

In het kader van “Vertel Me Je Verhaal” had ik een gesprek met de IJmuidenaar Arie Wolfert.

Op de bank met…een gesprek over armoede en schulden

De Harderwijkse Anneke van Lingen beheert sedert enkele jaren de stichting Mensen in Nood 0341. Zij levert voedings -en schoonmaakmiddelen, kleding en dat soort zaken aan mensen, die door wat voor reden dan ook plotseling zonder inkomen zitten. Twee maal per maand kan men na een screening bij haar voor dit soort zaken terecht. Een zeer waardevolle aanvulling naast de voedselbank.Vijftien vrijwilligers ondersteunen haar in de deze helaas groeiende vraag naar hulp en ondersteuning bij schulden en armoede.

 

Het Harderwijkse schilderbedrijf Eco Schilders timmert flink aan de weg. Naast vakkundig schilderwerk, is het bedrijf gespecialiseerd in renovatie. In de video zien we hoe men in Harderwijk een appartement met veel houtrot vaskkundig aanpakt met een zeer fraai resultaat.

Blijsie Audiovisueel

Dixielanddreef 1
Harderwijk

Dixielanddreef 1
Harderwijk

06-288 93 008
info@blijsieaudiovisueel.nl

Contactformulier

3 + 7 =